Ceremoniële cacao is een vorm van rauwe, pure cacao die traditioneel wordt gebruikt in rituelen en ceremonies dankzij haar titel als plantmedicijn. De rauwe cacao is minimaal bewerkt en bevat geen toegevoegde suikers, melk en andere bestanddelen die we kennen van een reep chocola. Cacao wordt al eeuwen als een heilige stof beschouwd en in combinatie met spirituele ceremonies gedronken. De ceremonies komen oorspronkelijk uit Midden- en Zuid-Amerika en zijn ontstaan in de oude Maya cultuur. Hier stond de cacao bekend als het voedsel van de Goden.
Leven vanuit liefde, verbintenis en vergeven. Dat zijn de drie punten waar we met de rauwe cacao naar streven. Daarnaast is cacao een goede natuurlijke tool die we kunnen gebruiken bij trauma heling. Door dit liefdevolle en intense drankje te drinken krijgen we de mogelijkheid om meer naar binnen te stappen, ons trauma aan te kijken en te voelen zonder te oordelen. We leren ons te onthechten van dat wat al geweest is en kunnen dieper tot onszelf komen. Het drinken van ceremoniële cacao heeft zowel fysiologisch als spiritueel gezien diverse reacties die we in het lichaam kunnen waarnemen.
​
In mijn ceremonies maak ik gebruik van 100% natuurlijke en biologische blends, gecombineerd met specifieke specerijen en kruiden, ieder speciaal uitgekozen op de behoeften van de groep.